Előfizetői tartalom

Itt a vége, koronavírus? A berobbanó omikron hozhatja el az utolsó hullámot

Portfolio
Ha az omikron gyorsabb terjedésre képes a korábbi variánsoknál, az azt jelentheti, hogy átimmunizálja a lakosság nagy részét, amelynek következményeképp véget érhet a koronavírus-világjárvány. Az is bizonyítást nyert immár, hogy a variáns sokkal kisebb eséllyel okoz súlyos megbetegedést, mint a delta. De ez nem jelenti azt, hogy az omikron-hullám társadalmi szinten is enyhébb lesz: ha a fertőzöttek arányában kevesebben kerülnek is kórházba, a rendkívül gyors terjedés miatt egyszerre így is sok súlyos beteg lehet. Ezt sajnos még nem látjuk pontosan előre, de érdemes megnézni azokat az országokat, ahol már az omikron a domináns, mert az első jelekből már következtethetünk arra, milyen is lehet majd az omikron-hullám a deltához képest.

Egyre tisztábban látunk az omikron variáns kapcsán, a megjelenésekor felmerülő kérdések egyre nagyobb részére találunk választ. Az már a dél-afrikai adatokból nagyon gyorsan kiderült, hogy a variáns sokkal gyorsabb terjedésre képes, mint a delta, és ezt végül a laboratóriumi vizsgálatok és a való életben zajló, nagy mintás vizsgálatok is igazolták. A legfőbb kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés