Előfizetői tartalom

Záporoznak a szögek a hongkongi demokrácia koporsójába

MTI
|
Portfolio
Újabb törvény bevezetését tervezik Hongkongban, amely tovább szűkítené az ottani polgárok szabadságjogait. A törvénytervezet célja többek közt megtiltani a külföldi politikai szervezeteknek, hogy politikai tevékenységet folytassanak Hongkongban, valamint a helyi politikai szervezeteknek, hogy külföldi politikai szervezetekkel kapcsolatot tartsanak. A mostani lépés jól illeszkedik Peking azon stratégiájába, amely végső soron a megmaradt hongkongi demokrácia teljes felszámolására törekszik.

A hongkongi kormány olyan törvény bevezetését tervezi, amely kiterjedne a nemzetbiztonsági bűncselekményekre is - jelentette be a kormányzó szerdán a helyi törvényhozó tanács ülésén. Carrie Lam elmondta, hogy kormánya a jelenlegi, Peking által 2020-ban bevezetett, az elszakadásról, a felforgatásról, a terrorizmusról és a külföldi hatalmakkal való összejátszásról szóló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés