Előfizetői tartalom

Részegesnek és gyarmatosítónak nevezte az oroszokat az új kazah miniszter – a Kreml azért ad neki egy esélyt

Portfolio
|
MTI
Kazahsztán újonnan kinevezett tájékoztatási miniszterét ruszofóbiával vádolják, miután korábban részegeseknek és gyarmatosítóknak nevezte az oroszokat. A Kreml szóvivője csütörtökön úgy nyilatkozott, készek együttműködni az új miniszterrel, és az új minőségében elhangzó szavai alapján fognak véleményt alkotni a munkájáról – számolt be a The Moscow Times és az MTI.

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök kinevezte új kormánya tagjait, miután a január elején kitört és a hét elejére levert tüntetések alatt feloszlatta az előző kabinetet. Az új kormány tagja a Kazinform kazah hírügynökség korábbi vezetője, Aszkar Umarov is, aki ezentúl a tájékoztatási miniszteri pozíciót fogja betölteni. Umarov azonban állítólag korábban ruszofób kijelentéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés