FONTOS Megállíthatatlanul repeszt tovább a forint - Meddig tarthat még az erő?
 
Előfizetői tartalom

1500 dokumentumot hoztak nyilvánosságra a Kennedy-gyilkosságról, de a teljes anyagra még várni kell

Kiss Csaba
1963. november 22-én Dallasban megölték az Egyesült Államok 35. elnökét, John Fitzgerald Kennedyt. Bár kevesebb mint egy évvel ezt követően bemutattak egy majdnem 900 oldalas jelentést a merényletről, sok ezer akta továbbra is titkosítás alatt maradt, ami táplálta a már a gyilkosság napján szárnyra kapó összeesküvés-elméleteket. A Biden-kormányzat nemrég 1500, eddig nem ismert aktát hozott nyilvánosságra, és ha további halasztások nem lesznek, 2022 decemberének közepéig a fennmaradó mintegy 10 ezer dokumentum is közkinccsé válhat. Az amerikai lakosság többsége a mai napig kételkedik a történészek többsége által is osztott hivatalos verzióban, mely szerint egy magányos merénylő ölte meg az elnököt, és a konspirációs teóriák burjánzásának vélhetően az újabb dokumentumok nyilvánosságra hozatala sem fog gátat szabni.

A merénylet, amelyről egy könyvtárnyi konteót írtak össze A Kennedy-gyilkosság a történelem egyik leghíresebb, legismertebb és legjobban feldolgozott politikai merénylete. Bár rengeteg információ áll rendelkezésre az eseményekről, a mai napig számtalan összeesküvés-elmélet van róla forgalomban, amelyekben a legkülönbözőbb személyeket és csoportokat hozzák összefüggésbe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái