Előfizetői tartalom

Régen került sor ilyen fontos eseményre Olaszországban - A sorsdöntő választás maratonira is nyúlhat

Portfolio
|
MTI
Ma tartják az olasz államfőválasztás első fordulóját, amely az utóbbi idő egyik legfontosabb politikai eseményének ígérkezik. A voksolást továbbra is a teljes bizonytalanság lengi körül, annyi világos csupán, hogy Silvio Berlusconiból nem lesz köztársasági elnök, illetve, hogy Mario Draghi ambicionálja a pozíciót. Utóbbi megválasztására van esély ugyan, de fogadni nem sokan mernek rá. Az szinte biztos, hogy a korábbi választásokhoz hasonlóan most sem sikerül megoldást találni az államfő személyére az első fordulókban. Ennek megfelelően akár hetekig is elhúzódhat a folyamat.

Az már előre lehetett tudni, hogy az államfőválasztás nem lesz könnyű menet Olaszországban. A múlt héten uralkodó bizonytalanságot csak annyiban sikerült mérsékelni, hogy biztossá vált, Silvio Berlusconi nem pályázza meg a pozíciót. A politikus ugyanis szombaton visszavonta jelöltségét. Ez bizonyára megkönnyebbülést jelentett jobboldali szövetségeseinek, a Ligának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái