Előfizetői tartalom

Európa atomhatalma oldaná meg az ukrán válságot - Bravúr vagy kudarc lesz Macron akciójából?

Portfolio
Emmanuel Macron a mai nap folyamán Moszkvában tesz látogatást, hogy egyeztessen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel többek közt az ukrán helyzetről. Az előzetes tájékoztatás szerint az orosz biztonsági garanciaigények is szóba kerülnek a két államfő között. Macron látogatása többek közt azért is fontos, mert a politikus már javában készül az áprilisban esedékes elnökválasztásra. Emellett jelenleg Franciaország tölti be az EU soros elnökének tisztségét, amely még nagyobb súlyt ad a látogatásnak. Ennek ellenére nem valószínű, hogy érdemi áttörést sikerüljön elérni az ukrán válság vonatkozásában.

Nem ez az első alkalom, hogy egy francia államfő aktívnak mutatkozik egy nemzetközi konfliktus rendezésében. Nicolas Sarkozy például a 2008-as orosz-grúz háború idején öltötte magára a harcoló felek közti közvetítő szerepet. Macronnak három szempontból is fontos, hogy aktívnak mutatkozzon az ukrán válság rendezésében, ezeket pedig érdemes külön is vizsgálni: Franciaország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés