Előfizetői tartalom

Így gondolkodik Putyin az egykori kémfőnök szerint – Az MI6 korábbi vezetője a titkosszolgálatok szerepéről is beszélt

Németh Martin
Ben Judah, az Atlantic Council külpolitikai újságírója interjút készített John Sawers korábbi brit kémfőnökkel. Beszélgetésük tárgya az Oroszország és Ukrajna, valamint az Oroszország és a Nyugat közötti háborús feszültség volt. Mióta jelent fenyegetést Oroszország? Hogyan reagál a nyugati hírszerzés az ukrán válságra, miért osztanak meg különféle információkat? Hogyan gondolkodik és mire készül Putyin? Mi Nagy-Britannia szerepe? A Kreml urát és Oroszországot alaposan ismerő MI6-hírszerző mély és kimerítő válaszokat adott az egész világot izgalomban tartó krízis közepette.

Az MI6 és John Sawers John Sawers korábbi egyiptomi nagykövet, hírszerző, a Secret Intelligence Service – ismertebb nevén MI6 – főnöke 2009 és 2014 között. Az 1909-ben alapított MI6 a külföldi hírszerzésért felelős brit titkosszolgálat. A kémszervezet első vezetője Mansfield George Smith-Cumming volt, aki leveleit zöld tintával írt C betűvel jelölte. Utódai ezért mind...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái