Előfizetői tartalom

Az oroszok már Európa legnagyobb atomerőművét bombázzák

Portfolio
Péntek hajnalban tűzre kapott a Zaporizzsjai atomerőmű üzemének egy adminisztratív épülete a helyi polgármester beszámolója szerint, miután az orosz haderő tüzet nyitott. A lángokat kezdetben nem tudták megközelíteni az üzemben dolgozók és a tűzoltók sem, mert az oroszok még lőtték az üzemet. Később a helyiek beszámolója szerint az oroszok bejutottak az atomerőmű belső épületébe.

Támadás alatt Európa legnagyobb atomerőműve Csütörtökön éjszaka, nem sokkal éjfél után az AP hírügynökség arról számolt be az ukrán Zaporizzsja erőmű szóvivőjére hivatkozva, hogy az orosz csapatok bombázzák Európa legnagyobb atomerőművét. Az oroszok részéről a támadás nem véletlen, ugyanis önmagában ez az erőmű felel Ukrajna energiaellátásának 25%-áért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés