Előfizetői tartalom

Egyre terjed az oroszok „Z” szimbóluma, már nem csak katonai járműveken látható

Portfolio
Egyre terjed az orosz csapatok által az ukrajnai háborúban használt szimbólum. Az orosz tankokon látható „Z” az Ukrajna elleni invázió támogatásának jelévé vált, és nem csak oroszországi tömegrendezvényeken, hanem például szerbiai Oroszország-párti tüntetéseken is megjelent. Az orosz hadsereg után a civilek, köztük egy sportoló és gyerekek is felmutatták a háborús jelképet.

Ahogyan arról már beszámoltunk, mióta Ukrajna körül elkezdődött az orosz csapatok összevonása, arról lehetett képeket látni arról, hogy az oroszok latin betűkhöz hasonló jelképekkel, Z-vel, O-val, V-vel festik össze katonai járműveiket. Mi korábban úgy gondoltuk, az orosz haderő különféle műveleti szektorokra osztotta fel Ukrajnát, az ukrán fegyveres erők szerint ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés