Előfizetői tartalom

Súlyos döntést hozott Oroszország, egyre közelebb Kijev ostroma

Portfolio
Az Ukrajna ellen indított háború harmadik hetében Oroszország egyre keményebb eszközökhöz nyúl a győzelem érdekében, az ukrán nagyvárosok bombázása folyamatos. A legfrissebb beszámolók szerint szombaton Ukrajna-szerte megszólaltak a légvédelmi szirénák, többek között a fővárosban, Kijevben, Cserkasziban, Harkovban, a nyugat-ukrajnai Lvivben és az északkeleti Szumi régióban. A brit hírszerzés már pénteken arra figyelmeztetett, hogy az orosz csapatok újult erővel támadhatnak, különösen heves összecsapások várhatók Kijevben, amely hamarosan pusztító ostrom alá kerülhet. A NATO korábbi főtitkár-helyettes ugyanakkor szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az orosz erők átütő sikereket érhetnek el Kijev ellen. A stratégiailag szintén kiemelten fontos Mariupol külvárosát viszont elfoglalták az orosz csapatok több napos bombázást követően. Közben Oroszország súlyos döntést hozott, az Ukrajnába tartó nyugati fegyverszállítmányokat "legitim" katonai célpontoknak minősítette. A legfontosabb tudnivalók az elmúlt órák történéseivel kapcsolatban ezen a linken olvashatók.

2022. március 13. 07:01 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés