Előfizetői tartalom

Amerikai informátorok szerint az oroszok Kína segítségét kérik, Vlagyimir Putyin fontos üzenetet kapott

Portfolio
A legfrissebb beszámolók szerint az orosz csapatok újult erővel támadják az ukrán nagyvárosokat, különös tekintettel a stratégiailag kiemelten fontos Mariupolra, amelynek külvárosát már el is foglalták többnapos bombázást követően. Beszámolók szerint az orosz erők egyre közelebb érnek az ukrán fővároshoz, amely hamarosan ostrom alá kerülhet. Kijevért ádáz csata dúlhat, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megüzente, csak akkor lesz az oroszoké, ha porig rombolják. Közben vasárnap újabb mérföldkőhöz ért a háború, a lengyel határ közelében, Lvivben hullottak az orosz rakéták, a támadásban több tucat ember életét vesztette. Szombaton Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár hiába kérlelte telefonon Vlagyimir Putyint, az orosz elnök nem volt hajlandó leállítani a háborút, így az EU újabb, történelmi szankciókkal szoríthatja sarokba. Időközben Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója kijelentette, hogy jövő héten sor kerülhet a béketárgyalások negyedik körére Oroszország és Ukrajna között. Ukrajnában továbbra is nagy az ellenállás az orosz invázióval szemben, több száz tüntető vonult az utcára az orosz csapatok által ellenőrzött Herszon városában az orosz megszállás elleni tiltakozás céljából. A legfontosabb tudnivalók az elmúlt órák történéseivel kapcsolatban ezen a linken olvashatók.

2022. március 14. 08:25 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés