Előfizetői tartalom

Oroszország ultimátumot adott Ukrajnának, azonnal érkezett a csattanós válasz

Portfolio
Ukrajnában továbbra is heves háború dúl. Ukrán beszámolók szerint humanitárius katasztrófával jár a fegyveres konfliktus, amelyben az orosz csapatok lakónegyedeket, kórházakat, óvóhelyeket támadnak, több város is áramellátás, víz nélkül maradt. A legsúlyosabb összecsapások a stratégiailag kiemelten fontos Mariupolban zajlanak, az oroszok vasárnap ultimátumot intéztek az ott harcoló ukrán erők felé, amit azonban Ukrajna elutasított. Joe Biden amerikai elnök pénteken Lengyelországba utazik. Az orosz oligarchák vagyona befagyasztását kérte Svájctól a lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki. Vitalij Klicsko kijevi polgármester bejelentette, hogy hétfő estétől szerda reggelig újabb kijárási tilalom lép életbe az ukrán fővárosban. Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn az uniós tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására érkezve "súlyos háborús bűncselekménynek" nevezte az ukrajnai Mariupol város elleni orosz támadást. Halífa Haftár líbiai hadúr zsoldosokat ígért Oroszországnak. Egy orosz bíróság elrendelte, hogy a Meta azonnal állítsa le a Facebook és az Instagram tevékenységét Oroszországban, "szélsőséges tevékenységre" hivatkozva. Oroszország közölte az amerikai nagykövettel, hogy a kapcsolatok megszakításának küszöbén állnak. Az ukrán védelmi miniszter a "bátor" Egyesült Királyságot dicsérte, miközben más nyugati országokat kritizált. A legfontosabb tudnivalók az elmúlt órák történéseivel kapcsolatban ezen a linken olvashatók.

2022. március 22. 07:55 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés