Előfizetői tartalom

Putyin elővette a legveszélyesebb fegyvereit Ukrajnában – Miért olyan félelmetesek a hiperszonikus rakéták?

A hétvégén először alkalmazott Oroszország Ukrajna ellen H-47M2 „Kindzsal" hiperszonikus rakétát, egy katonai raktárlétesítményt semmisítettek meg Ukrajna nyugati részén. A Kindzsal csupán egy abból a viszonylag széles hiperszonikus rakétaarzenálból, mellyel Oroszország rendelkezik; vélhetően az akcióval elsősorban inkább a nyugati országoknak akartak üzenni. De miért is olyan veszélyesek a hiperszonikus fegyverek, melyeknek fejlesztésében talán Oroszország áll a legjobban az egész világon? Nézzük.

Oroszország hiperszonikus fegyverei Az orosz védelmi minisztérium szombaton jelentette be, hogy Ukrajna nyugati részén, Ivano-frankivszk területen egy H-47M2 Kindzsal típusú hiperszonikus rakétafegyvert alkalmaztak egy katonai raktár ellen. Ez volt az első regisztrált eset, hogy az orosz haderő ilyen fegyvert alkalmazott Ukrajnában. Az alábbi felvétel állítólag a Kindzsal bevetéséről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés