Előfizetői tartalom

Elképesztő videók Ukrajnából: divatba jöttek a szovjet zászlók az oroszok és az oroszbarát civilek körében

Portfolio
A közösségi médiában terjedő egyik videón az látszik, hogy a zaporizzsjai területen lévő egy helyi közigazgatási épület homlokzatáról orosz katonák leszedik az ukrán zászlót, és a szovjet győzelmi zászlót, majd az orosz zászlót tűzik ki helyette. Egy másik videófelvételen pedig egy idős néni fogadja szovjet zászlóval az ukrán katonákat, mert azt hiszi, az oroszok érkeztek meg.

A Twitteren terjedő egy videón feltehetően donyecki szakadár orosz katonák egy közigazgatási épület homlokzatáról leszedik az ukrán zászlót, és a szovjet győzelmi zászlót, majd az orosz zászlót tűzik ki helyette. A szovjet győzelmi zászló annak a sarló-kalapácsos és cirill betűs zászlónak a másolata, amelyet 1945. május 1-jén tűzött ki három szovjet katona a Reichstagra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés