Előfizetői tartalom

Világszerte hevülnek az indulatok: 5 konfliktus, amely fenyegetően forróvá válhat

Február 24-én nyíltan is megtámadta Oroszország Ukrajnát, ennek, illetve a Moszkvával szemben foganatosított nyugati szankcióknak pedig példátlan hatása volt a világ geopolitikai klímájára. Nemcsak új hidegháborúról beszélhetünk, de több olyan régi, lokális ellentét is felhevülni látszik, vagy legalább váratlanul újra előkerült, amely korábban már háborút hozott, vagy nagyon közel állt a háborúhoz egyes országok közt. Nézzük, melyek ezek.

Irán-Izrael Izraeli F-16-os a Negev-sivatagban. Fotó: Lior Mizrahi/Getty Images Néhány nappal azután, hogy Oroszország nyíltan megtámadta Ukrajnát, Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki egy Irakban található katonai támaszpontra, ahol eltérő források szerint amerikai katonák és / vagy izraeli hírszerzők, kiképzőtisztek tartózkodtak. Az akcióra vélhetően azért került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés