Előfizetői tartalom

Feladja a lengyel kormány a kapcsolatait a magyarral az orosz invázió miatt?

Portfolio
Lengyelország a következő hetekben valószínűleg felad minden kapcsolatot a magyar hatóságokkal, kivéve a nemzetközi testületeken belüli találkozókat – írta hétfőn a lengyel Dziennik Gazeta Prawna (DGP) napilap lengyel diplomaták jelzéseire hivatkozva. Közben a Rzeczpospolita arról írt, hogy feltehetően a magyar kormány orosz invázióval kapcsolatban tanúsított álláspontja miatt Jaroslaw Kacyznski, Lengyelország de facto vezetője (képünkön jobbra) adhatta ki azt az utasítást, hogy ne kerüljön a lengyel parlament alsóháza elé az a törvényjavaslat, ami egy műtárgynak a Magyarország számára történő átadását tenné lehetővé.

A lengyel PAP hírügynökség hétfői sajtóösszefoglalója szerint a DGP által megírt információnak (a lengyel kormány felad minden szorosabb kapcsolatot a magyar kormánnyal) az lehet a mozgatórugója, hogy a lengyelek a csehekkel és a szlovákokkal együtt azt feltételezték, hogy a magyar kormány oroszbarátnak tűnő hozzáállása az április 3-i választási kampány része volt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés