Előfizetői tartalom

Rubeltrükk: ha ez így megy tovább, abból embargó lesz az orosz olajra

Portfolio
De facto is kialakulhat az orosz olaj behozatali tilalma az Európai Unióban, amennyiben fennmarad az új rubelfizetési elvárás az orosz részről - derül ki brüsszeli jogászok értelmezéséből. Ha ugyanis a tagállamok, illetve azok gázipari, szerződéses cégei Putyin új tervei szerint fizetnek a gázért, akkor azzal - brüsszeli jogászok friss jogértelmezései szerint - az érintett tagállamok megsértenék az Oroszország ellen elfogadott uniós szankciókat. Ha tehát a tagállamok nem akarják megsérteni ezeket a szankciókat és az orosz elnök nem hátrál, akkor az uniós országoknak le kell állítaniuk az orosz gázvásárlásaikat.

A Vlagyimir Putyin által követelt, orosz energiahordózókért rubelben történő fizetési mechanizmus sérti az EU által egységesen elfogadott, Moszkvával szembeni szankciókat - számol be a Bloomberg. A hírügynökség cikke emlékeztet arra, hogy az orosz elnök rendeletet adott ki március 31-én, amelyben előírta, hogy az orosz gáz barátságtalan vásárlóinak két számlát kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés