Előfizetői tartalom

A kínai elnök ugyanazt a nemzetközi jogi elvet vette elő, amelyre Putyin hivatkozott folyton az ukrajnai invázió előtt

Portfolio
Mint arról beszámoltunk, Hszi Csin-ping kínai elnök egy ázsiai gazdasági fórumon tartott videóbeszédében bírálta az „egyoldalú” szankciókat, és hangsúlyozta, hogy minden ország egy hajóban evez. Ezzel párhuzamosan azt mondta, Kína egy olyan globális biztonsági kezdeményezést szeretne előterjeszteni, amely a biztonság oszthatatlanságának elvét védelmezi. Ez az a nemzetközi elv, amire Oroszország az ukrajnai inváziót megelőző hónapokban rendre hivatkozott a nyugati hatalmakkal folytatott tárgyalásain és levélváltásaiban. Arról, hogy miért vette elő ezt az elvet most a kínai elnök is, a Reuters kérdezett szakértőket.

Hszi Csin-ping videóbeszédében azt mondta: Fenn kell tartanunk a biztonság oszthatatlanságának elvét, kiegyensúlyozott, hatékony és fenntartható biztonsági struktúrát kell kiépítenünk, és ellenezni kell egy ország biztonságának más ország biztonságával szembeni felépítését. Kapcsolódó cikkünk 2022. 04. 21. A kínai elnök szerint a nyomásgyakorlás nem fog működni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés