Előfizetői tartalom

A moszkvai pátriárka is az uniós szankciók célpontja lehet

MTI
|
Portfolio
Helytelenül adta vissza a Kirill orosz pátriárkával folytatott március 16-i megbeszélését Ferenc pápa a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában – közölte szerdán a moszkvai patriarkátus külső egyházközi és kommunikációs szolgálata. Közben források szerint a hatodik uniós szankciós csomag egyik célpontja lehet a moszkvai egyházfő, aki Vlagyimir Putyinnal való jó viszonyáról is ismert.

A CNN kettő, a teljes dokumentumot ismerő forrása szerint a hatodik uniós szankciós csomagban érintett személyek között van Kirill moszkvai pátriárka, az orosz ortodox egyház feje is. A javasolt tervezetet elküldték a megfelelő nagyköveteknek felülvizsgálatra – közölték a források. Ebben a szakaszban még a tagállamok belátása szerint neveket lehet törölni vagy hozzáadni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés