orosz ukrán háború konfliktus katona harcjármű páncélos erősítés vasút stock
Globál

Kiakadt az oroszok veterán parancsnoka, hazaárulást emleget

Portfolio
A kelet-ukrajnai oroszbarát erők egykori parancsnoka pénteken "bűnös hanyagsággal" vádolta Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert Moszkva akadozó ukrajnai hadjárata miatt - számolt be a Reuters.

Közvetlenül Szergej Sojgut vádolom, legalábbis bűnös hanyagsággal

- mondta Igor Girkin a Telegram-csatornáján közzétett videóinterjúban. "Nincs alapom arra, hogy hazaárulással vádoljam, de gyanúsítanám".

A Kreml nem reagált azonnal arra a megkeresésre, hogy kommentálja Girkin kirohanását - mely az egyik legerősebb nyilvános támadás, amelyet eddig az orosz katonai vezetés ellen intézett egy prominens oroszbarát vezető.

A 79 napos invázió során bekövetkezett több orosz kudarc és a súlyos ember- és eszközveszteségek ellenére Vlagyimir Putyin nem mutatta jelét annak, hogy elhatárolódna Sojgutól. A miniszter részt vett hétfőn a Vörös téren a második világháborús győzelem 77. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéseken.

Girkint holland ügyészek gyilkossággal vádolják a Maláj Légitársaság MH17-es járatának 2014-es ukrajnai lezuhanásában játszott állítólagos szerepe miatt.

Girkin az elmúlt hetekben nyíltan bírálta azt, ahogyan Oroszország Ukrajnában háborút folytat, mondván, hogy új stratégia és több ember nélkül Oroszország veszíthet.

Ukrajna azt állítja, hogy a héten visszaverte az orosz erőket a keleti Harkiv város környékéről, és ellentámadást indítanak, ami a háború lendületének megváltozását jelezheti. Miután nem sikerült elfoglalni a fővárost, Kijevet az Oroszország által "különleges katonai műveletnek" nevezett hadművelet első szakaszában, az orosz erők a keleti Donbasz régióra és a déli Mariupol városára összpontosítottak.

(Reuters)

A címlapkép forrása: Getty Images

usa zaszlo
himlo kiutes
olajfinomito
fagylalt fagyi
irán
2022. május 17.
Hitelezés 2022
2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
usa zaszlo