Előfizetői tartalom

CNN: Erdogan és Orbán Putyin szövetségesei, meg kell őket kerülni

Portfolio
Véleménycikket közölt a CNN geopolitikai szerzője, David A. Andelman, melyben azt írja, hogy szerinte Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Recep Tayyp Erdogan török elnök Vlagyimir Putyin elnök „hasznos szövetségesei,” akiket az EU-nak és a NATO-nak egyszerűen meg kellene kerülnie az olajembargó és a NATO-bővítés kérdésében. Andelman arra is utalt, hogy Törökországot ki kellene zárni a NATO-ból – kirúgva ezzel a katonai szövetség második legnagyobb haderejét.

Andelman Orbán Viktor miniszterelnököt „Putyin legszorosabb szövetségesének” nevezi az Európai Unión belül, akinek azt rója fel az amerikai publicista, hogy megvétózta a közös, Oroszországgal szembeni uniós olajembargót. Recep Tayyip Erdogan török elnököt pedig azért kritizálja a CNN munkatársa, mert hátráltatja Svédország és Finnország NATO-csatlakozását. Andelman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés