Előfizetői tartalom

Rettenetes erők mozdultak meg, Putyin pokollá változtatta a csatateret - Legfontosabb háborús híreink pénteken

Portfolio
Ukrajnában több fronton zajlanak heves harcok: miközben az ukrán csapatok folytatják a harkiv régió felszabadítását, a keleti régióban nagy erőkkel próbálnak előrenyomulni az orosz alakulatok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti beszédében szó szerint úgy fogalmazott, a Donbasz megsemmisült, a térség maga a földi pokol. Közben úgy tűnik, egyre nagyobb az igény a párbeszédre, a háború kirobbanása óta először egyeztetett egymással az orosz és az amerikai vezérkari főnök, Kína pedig arra szólította fel a NATO-t és az Európai Uniót, hogy kezdjen átfogó egyeztetéseket Oroszországgal. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, ha sikerül is valamilyen megállapodásra jutni és befagyasztani a háborút, azt bármelyik fél újrakezdheti. Az orosz-ukrán háború hírei percről percre. Az elmúlt órák legfontosabb hírei: 1. A háború kirobbanása óta először egyeztetett az orosz és az amerikai vezérkari főnök. 2. Kína felszólította a NATO-t és az Európai Uniót, hogy kezdjen átfogó párbeszédet Oroszországgal. 3. Szakértők szerint a hosszú egyeztetések után következhet fegyverszünet vagy tűzszünet, de ez egy hosszú távra befagyott konfliktus lesz, hiszen bármelyik fél újrakezdheti. 4.Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti beszédében kiemelte, hogy csapataik folytatják a harkiv régió felszabadítását. Beszélt ugyanakkor arról is a Sky News beszámolója szerint, hogy a Donbasz megsemmisült, az maga a pokol, ahol az orosz csapatok hatalmas erőbedobással próbálnak előre nyomulni. 5. Az orosz parlament alsóháza fontolóra veszi, hogy a 40 év feletti orosz állampolgárok és a 30 év feletti külföldiek is jelentkezhessenek a hadseregbe.

2022. május 21. 08:36 Megosztás Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elzárták a gázcsapot egy országban - Háborús híreink szombaton Ukrajnában több fronton zajlanak heves harcok: miközben az ukrán csapatok folytatják a harkiv régió felszabadítását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés