Ukrajna
Globál

Nem engedték a volt ukrán elnöknek, hogy elhagyja az országot

Portfolio
Petro Porosenko volt ukrán elnököt megakadályozták abban, hogy elhagyja Ukrajnát, hogy részt vegyen egy NATO-testület litvániai ülésén - közölte pártja parlamenti frakciója szombaton.

Porosenkót kétszer is megállították egy lengyelországi határátkelőn, miközben a NATO Parlamenti Közgyűlésének, egy parlamentközi tanácsadó szervezetnek az ülésére tartott - áll a közleményben.

Az ukrán média arról számolt be, hogy Porosenko nem tudta átlépni a határt az ország elhagyására jogosító engedélyével kapcsolatos "technikai problémák" miatt .

Porosenko megkapott minden hivatalos engedélyt az ország elhagyására, és tagja volt az ukrán parlament hivatalos küldöttségének erre az eseményre" - közölte az Európai Szolidaritás parlamenti frakciója.

Porosenko több magas szintű találkozót is tervezett Vilniusban, többek között Gitanas Nauseda litván elnökkel. A tervek szerint részt vett volna az Európai Néppárt rotterdami ülésén is - közölték.

Januárban Porosenko bírósági ítéletet nyert, amely lehetővé tette, hogy szabadlábon maradjon, miközben hazaárulás miatt nyomoznak ellene egy olyan vizsgálat során, amely szerinte politikai indíttatású támadás volt, és amely utódja, Volodimir Zelenszkij elnök szövetségeseihez köthető.

Porosenko ellen az oroszok által támogatott szakadároknak az ország keleti részén 2014-15-ben illegális széneladások révén történő finanszírozásával kapcsolatban folyik vizsgálat.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
orosz ukrán háború konfliktus zászló ukrajna stock