Előfizetői tartalom

Brutális, embertelen, de hatékony – Ez lehet az oroszok új taktikája Ukrajnában

Portfolio
Az elmúlt napokban orosz és nyugati oldalon egyaránt többen nyilatkoztak arról, hogy Oroszország taktikát váltott a Donyec-medence elfoglalásáért folytatott katonai műveletei során. Nagyon úgy tűnik, hogy az új módszertan lényege, hogy az orosz tüzérség egyszerűen addig lövi az elfoglalásra kiszemelt településeket, míg az ukrán csapatok teljesen megsemmisülnek vagy ki nem vonulnak a térségből, majd ezután indítják csak meg a páncélos és gyalogsági műveleteket. Az új harcászati módszertan hatékonynak tűnik, viszont a civil áldozatok száma egészen biztosan jelentősen meg fog ugrani.

Új taktikával dicsekszenek az orosz vezetők Ukrán katonák Szeverodonyeck mellett. Fotó: Rick Mave/SOPA Images/LightRocket via Getty Images Olyan taktikák alakítottunk ki, amely jelentősen felgyorsítja a különleges műveletek offenzív manővereit – írta ki pár napja Ramzan Kadirov csecsen vezető Telegram-csatornájára, röviddel azután, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés