Előfizetői tartalom

A világ legjobb tüzérségi fegyvereit kapja meg Ukrajna – Ez lesz a csodafegyver, ami legyőzi Putyint?

Döntő szerepet játszik a Donbaszért folytatott harcokban a tüzérség, egy olyan fegyvernem, melyből az orosz haderő lényegesen nagyobb mozgósítható állománnyal, tartalékokkal rendelkezik, mint az ukránok. A nyugati országok a világ legmodernebb önjáró tüzérségi fegyvereit – CAESAR-okat, Panzerhaubitze 2000-eseket, Zuzana 2-eseket, M270-es és M142-es rakéta-sorozatvetőket -, ajánlották fel az ukrán fegyveres erőknek, hogy kiegyenlítsék egy kicsit az erőviszonyokat, de ezeknek a fegyvereknek a nagy része még nem érkezett meg.  Fordulhat az ukránok hadiszerencséje a Donbaszban a nyugati eszközöknek köszönhetően? Sikerül felvenni a harcot az orosz tüzérséggel? Sikerülhet átváltani a nehézkes védekezést ellentámadásba? Nézzük.

Ezért kellenek a nyugati tüzérségi eszközök 2Sz19-SzM önjáró löveg Moszkvában. Fotó: Iliya Pitalev - Host Photo Agency via Getty Images Néhány hete nyíltan kijelentették az orosz vezetők, hogy taktikát váltanak a Donbaszban. Helyszíni beszámolók alapján az a kép rajzolódik ki, hogy az orosz tüzérség sokkal aktívabb lett; nagy számú önjáró löveget csoportosítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés