Előfizetői tartalom

Kereskedelmi háború jöhet az EU és az Egyesült Királyság között?

Portfolio
Boris Johnson brit miniszterelnök újabb harcra készülhet saját párttársaival a Konzervatív Pártban az Európai Unióval kötött Brexit-megállapodás felülbírálásának terve miatt, ami kereskedelmi háborút és újabb jogi megtorlást kockáztat a közösséggel - számolt be a Bloomberg. Johnson az előző héten élte túl az ellene kezdeményezett bizalmatlansági szavazást, amely során a frakció vártnál nagyobb része, 41%-a támogatta a kormányfő megbuktatását.

Johnson hétfőn közzétett tervét, amely felhatalmazná a minisztereket arra, hogy egyoldalúan átírják az észak-írországi protokoll nagy részét, az EU és a jogi szakértők azonnal elítélték, és a brit parlamentben is kemény ellenállásba ütközhet. Az várható nehézségeket jelzi, hogy Roger Gale konzervatív képviselő, Johnson régi kritikusa, kijelentette, hogy a terv ellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés