spanyolorszag-strand-es-calo-formentera-no-bikini
Globál

Kemény bírságokat vezetnek be: főbenjáró bűnök, amiket sohase csinálj a spanyol strandokon

Portfolio
Sok minden tilos egyes spanyol strandokon, ezért a The Times összegyűjtötte, mit érdemes tudni, mire érdemes vigyáznia az odalátogató turistáknak. A strandokról való távozáskor is érdemes figyelni, mivel bizonyos városokban a bikiniben sétáló nőket, illetve a felső nélkül sétáló férfiakat is megbírságolhatják.

Igen szigorú eljárásra készítik fel Vigo város hatóságai azokat a strandolókat, akik nem rendeltetésszerűen használják a tengervizet, azaz belevizelnek. Az efféle kihágásra kiszabandó bírság 750 euró, azaz mintegy 300 ezer forint a Spanyolország északnyugati partjain elhelyezkedő városban - számolt be a a The Times írását szemléző VG.

A tengerbe vizelés büntetésében nem Vigo az úttörő, a murciai, délkeleti San Pedro del Pinatarban már 2017 óta tiltják a nudizmussal, a labdás-ütős játékokkal együtt, sőt ott még törölközővel helyet elfoglalni sem szabad a strandon. A meztelenség bármilyen formáját 750 eurós büntetéssel sújtják. Még súlyosabb a büntetés, ennek a duplája, ha valaki tüzet gyújt a strandon, netán úgy gondolja, hogy megfelelő helyszín a barbecuehoz. Aki a strandon engedély nélkül italt, vagy ételt árul, 3000 euró büntetésre számíthat, ami átszámítva majdnem 1,2 millió forintot jelent. 

A La Coruña közelében fekvő Miñóban reggel 10-től csak fürdésre-úszásra és napozásra használhatók a strandok reggel 10 után, egyéb vízi sportokra nem.

Barcelonában, Málagán vagy Palma de Mallorcán bikiniben, vagy férfiak esetében fürdőnadrágban, felső nélkül sétálni az utcán 300 euróig terjedő bírságot vonhat maga után.

A délnyugati Cadizban áprilisban megszüntették azt a szabályt, hogy bizonyos strandokon a rendőrség büntetheti a levetkőzést, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag az összes helyhatósági strand szabad prédává vált a nudisták számára - írta a The Times.

Címlapkép forrása: Getty Images

biden g7
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
biden g7