Előfizetői tartalom

Oroszok százai fogtak fegyvert Putyin ellen – Nemzetközi mozgalommá hízhat a Szabad Oroszország Légió?

Hitetlenkedve fogadta a világ, amikor bejelentette Ukrajna, hogy fegyveres szervezetet hoztak létre oroszországi orosz harcosokból, de most, szűk három hónappal az alakulásuk után úgy néz ki, valóban aktív a donbaszi fronton a Szabad Oroszország Légió névre hallgató ukránpárti katonai formáció. Az állomány nagy része Putyinellenes politikai aktivistákból áll, ráadásul Oroszországon belül is vannak már a szervezetnek tagjai, akik igyekeznek egyfajta országos mozgalmat csiholni a formációból. Az FSzB látszólag partvonalról nézi a teljesen nyíltan Putyin ellen szerveződő mozgalmat; még az is lehet, hogy egyelőre szándékosan hagyják nőni a szervezetet.

Mi az a Szabad Oroszország Légió? Április elején jelentette be az ukrán kormány, hogy a számos idegenlégiós formáció mellett létrehoztak egy olyan fegyveres alakulatot is, melyet oroszországi származású orosz önkéntesekből állítottak össze. Az alakulat a „Szabad Oroszország Légió” elnevezést kapta. Kapcsolódó cikkünk 2022. 04. 05. Orosz önkéntesekből szerveztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés