Előfizetői tartalom

Visszatérhet a hatalomba Orbán Viktor nemzetközi szövetségese

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének hétvégi bónusz adása. A mai témánk az izraeli kormányválság, amely több szempontból is érdekes Magyarország szempontjából. Egyfelől éppen most bukott meg Naftali Bennett politikailag heterogén, nyolcpárti koalíciós kormánya, mely kifejezetten Benjamin Netanjahu leváltására alakult meg, aki 2009 és 2021 között folyamatosan vezette az országot. Másfelől azért is lehet releváns ez a hír számunkra, mert Netanjahu, aki korábban Orbán Viktor egyik nemzetközi szövetségesének számított, a novemberi előrehozott választásokon akár vissza is térhet a hatalomba, ami miatt csökkenhet a magyar miniszterelnök elszigeteltsége. Elemzők szerint az őszi szavazás lehet Netanjahu utolsó esélye arra, hogy megmentse politikai karrierjét. Az adás vendége Novák Attila történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a Goldziher Ignác Zsidó Történeti és Kulturális Kutatóintézet munkatársa, hazánk 2012 és 2016 között Izraelbe akkreditált oktatási és kulturális szakdiplomatája.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:  Címlapkép forrása: MTI/EPA/Abir Szultan

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés