Előfizetői tartalom

Brutális lendületben vannak az oroszok a Donbaszban – Van még egyáltalán esély az ukrán győzelemre?

Stratégiai orosz győzelemként értékelhető Luhanszk megye elfoglalása, Donyec megye szinte teljes bekerítésével pedig megvan az esélye annak is, hogy a következő hetekben, hónapokban mindkét „szakadár népköztársaság teljes területe" – vagyis Ukrajna két keleti megyéje – orosz ellenőrzés alá kerül. Már a nyugati döntéshozók és talán az ukrán kormány is szkeptikus az ukrán győzelemmel kapcsolatosan, de a háború még mindig nem teljesen lejátszott meccs. Nagy kérdés, mihez kezdenek az oroszok, ha sikerül nekik Donyec megyét is elfoglalni, ahogy az is, hogy mennyiben képesek pótolni mind az oroszok, mind az ukránok súlyosnak mondható veszteségeiket ember- és eszközállomány tekintetében.

Stratégiai orosz győzelem – Hogyan tovább? A Liszicsanszk és Szeverodonyeck városát összekötő hídfő a harcok után. Fotó: Madeleine Kelly/SOPA Images/LightRocket via Getty Images A hétvégén visszavonultak az ukrán fegyveres erők Liszicsanszkból, ezzel pedig az utolsó nagyobb város is orosz kézre került a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében. Hétfőre az összes megmaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés