Előfizetői tartalom

Szakértő: ezért van sok fegyveres bűncselekmény az Egyesült Államokban

Portfolio
Más országokra is jellemző, hogy az erőszakos bűncselekményeket olyan eszközzel hajtják végre, melyek széles körben rendelkezésre állnak, csak az Egyesült Államokban ez pont a lőfegyver – mondta el Bolyky Orsolya, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási és Elemzési Tudományos Osztályának osztályvezető-helyettese a Portfolio Checklist szerdai adásában.

Az Egyesült Államokban mindig is nagyon elterjedt volt a fegyvertartás a háztartásokban, ebből a helyzetből sok baleset is származik, másrészt pedig erőszakos bűncselekményeket általánosságban is olyan támadó eszközökkel hajtanak végre, melyek széles körben rendelkezésre állnak, csak az Egyesült Államokban ez pont a lőfegyver – közölte Bolyky Orsolya, az Országos Kriminológiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés