Előfizetői tartalom

Amerika aggódik az orosz-kínai közeledés miatt

MTI
Antony Blinken amerikai külügyminiszter és kínai kollégája, Vang Ji több mint öt órás tárgyalást folytatott egymással, melynek során az amerikai fél aggodalmát fejezte ki Peking Moszkvához való közeledése miatt. A két külügyi tárcavezető október óta először tárgyalt személyesen egymással, egy nappal azután, hogy részt vettek a G20-ak külügyminisztereinek találkozóján az indonéziai Bali szigetén.

Ismét megosztottam az államtanácsossal, hogy aggódunk a Kínai Népköztársaság közeledése miatt Oroszországhoz - mondta Blinken a találkozót követő sajtótájékoztatón. Vang nem tartott sajtótájékoztatót a Blinkennel folytatott megbeszélése után. Kapcsolódó cikkünk 2022. 07. 09. Újabb támogatást jelentett be Ukrajnának az amerikai külügyminiszter Még a megbeszélések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés