Előfizetői tartalom

Melyik ország kockáztatná saját védelmét Ukrajnáért?

Portfolio
Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter maga jelentette be, hogy egy 1 millió fős, nyugati fegyverekkel felszerelt, koncentrált testet hoztak létre az ukrán fegyveres erőkön belül, és ezzel fognak visszaszerezni déli területeket. Azért is meglepő ez a kijelentés, mert nem sok elemzést lehetett olvasni arról, hogy Ukrajnának van ennyi frissen mozgósítható, kiképzett, felfegyverzett tartaléka, akiket egy ilyen offenzív műveletre fel tudna használni. Kérdés, hogy mi lesz így azokkal a városokkal, ahonnan elvonják a katonákat – nyilatkozta Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának vezető elemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adásában.

Onnantól, hogy Joe Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok M142 HIMARS rakétarendszert küld Ukrajna segítségére, mindössze három hét telt el és megjelent a rendszer a frontvonalon. Számos más ország is jelentett már be különféle nehézfegyverrel való támogatást. Az látszik, hogy a szovjet eredetű eszközökből, amire ugye az ukrán katonák többsége ki van képezve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái