Előfizetői tartalom

Meglepő lépés az ukránoktól: új frontot nyitottak az ellentámadással?

Portfolio
Volodimir Zelenszkij elnök a szombaton késő este közzétett videóban közölte, hogy az ukrán erők "lépésről lépésre" bevonulnak a megszállt keleti fekete-tengeri Herszon régióba. A herszoni ellentámadás a harcok fő hadszínterének eltolódását jelentheti, amely eddig a keleti Donbász régió volt, ahol az orosz erők erőteljes bombázásokkal araszoltak lassan, de biztosan előre.

Az ukrán elnök bejelentése kapcsán az Institute for the Study of War (ISW) szombat esti értékelésében közölte: Az ukrán erők valószínűleg ellentámadás indítására készülnek vagy vagy már meg is indították azt Herszon területén július 23-tól, de az ellentámadás előrehaladásáról és üteméről független forrásból valószínűleg csak korlátozottan lehet majd értesülni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés