Előfizetői tartalom

Valami tényleg készülődik, Moszkva is ideges – Most aztán tényleg berobban az elsöprő ukrán ellentámadás?

Huszák Dániel
Néhány hete bejelentette Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, hogy egymillió, nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán katona indul meg, hogy visszaszerezzék Herszont, illetve az Azovi-tenger partszakaszát az orosz megszállóktól. Bár az állítás önmagában finoman szólva is meredeknek tűnt, azért úgy néz ki, valami tényleg elindult Herszon térségében, ami lehet figyelemelterelés és valóban, egy nagyobb offenzíva előkészülete is. Úgy tűnik, az oroszok is komolyan veszik a fenyegetést, mivel jelentős mennyiségű katonai erőforrást csoportosítottak át az elmúlt hetekben Herszon térségébe.

Beindult az ellentámadás? Olekszij Reznyikov, ukrán védelmi miniszter július elején jelentette be, hogy egymillió, nyugati felszereléssel ellátott ukrán katonával indítanak ellentámadást, hogy visszavegyék Herszont, illetve az Azovi-tenger partszakaszát az oroszoktól. A bejelentést ekkor széles körű szkepticizmus fogadta; sokan ugyanis kételkedtek abban, hogy Ukrajna rendelkezik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái