Előfizetői tartalom

Videó: elszabadult a káosz Irakban, megrohamozták a tüntetők a parlamentet

Portfolio
A nagyhatalmú iraki klerikus, Muktada az-Szadr több száz híve táncolt és énekelt a parlamentben, miután megrohamozták Bagdad szigorúan őrzött Zöld Zónáját, hogy tiltakozzanak a rivális politikai blokk miniszterelnökének a jelöltsége ellen. A rendőrség könnygázzal próbálta megakadályozni, hogy a tüntetők áttörjék az erősen megerősített Zöld Zóna kapuit, de a tömeg ellenállt és behatolt a parlamentbe.

Az iraki parlament épületében gyűltek össze a tüntetők, miután megrohamozták az úgynevezett Zöld Zónát. A tüntetések a legújabb kihívást jelentik az olajban gazdag Irak számára, amely az emelkedő világpiaci energiaárak ellenére továbbra is politikai és társadalmi-gazdasági válságban vergődik. Nouri al-Maliki, former Iraqi PM and the leader of State of Law Coalition...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés