Előfizetői tartalom

Hat csapás, amivel Kína csattanós választ adhat Pelosi tajvani látogatására

Portfolio
Nancy Pelosi házelnök-asszony személyében az elmúlt 25 év legmagasabb rangú amerikai tisztviselője látogat Tajvanra. Az Egyesült Államok ezen akciója hatalmas hullámokat vetett Kínában, amely korábban már figyelmeztetett, hogy nem fogja szó nélkül hagyni az utazást. Elemzők szerint, hatalmas a nyomás Hszi Csin-pingen, a harmadik ciklusára készülő kínai elnöknek ugyanis erőt kell demonstrálnia. A Bloomberg most összeszedett 6 lehetséges forgatókönyvet, amellyel Peking visszavághat Tajvannak Pelosi útja miatt.

Hszi Csin-ping kínai elnök a múlt héten egy telefonbeszélgetés során már jelezte Joe Biden amerikai elnöknek, hogy aki a tűzzel játszik, az megégeti magát, utalva ezzel Nancy Pelosi tajvani látogatásra. Zhao Lijian külügyminisztériumi szóvivő ezt követően hétfőn azt mondta, hogy a kínai hadsereg nem fog tétlenül ülni, ha Pelosi Tajvanra látogat - számolt be róla a Bloomberg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés