Előfizetői tartalom

Még az űrből is látszik a Magyarországon pusztító aszály

Portfolio
Az Európai Űrügynökség (ESA) vezetője a hőhullámok és a szárazság miatt sürgős fellépésre szólított fel az éghajlatváltozás kezelése érdekében. Josef Aschbacher szerint az energiaválság problémája mellett ideje komolyan venni a még nagyobb veszély jelentő klímaváltozást is - számolt be a Reuters. A Magyarországról és a Nagy-Britanniáról a napokban készített műholdképek is jól mutatják: nagy a baj.

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik, számolt be nemrég az Országos Vízügyi Felügyelőség (OVF). Az ország 12 vízügyi igazgatóságából tíz területén van érvényben vízhiány elleni készültség. A megnövekedett vízigények a korábban betározott vízmennyiségből kielégíthetők. A vízgyűjtőkön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés