Előfizetői tartalom

Megkapta Magyarország a világ egyik legjobb fegyverét, de ez még csak a kezdet

Elkezdtek megérkezni Magyarországra a Magyar Honvédség új Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackjai. Túlzás nélkül ezzel a világ egyik legjobb önjáró tüzérségi rendszerét kapják meg a magyar katonák, az északkeleti határ túloldalán éppen ódákat zengenek az ukrán katonák az eszköz képességeiről, amely úgy tűnik, valóban lényegesen jobb a szovjet / orosz, de még a legtöbb nyugati tüzérségi rendszernél is. Persze 24 darab Panzerhaubitze önmagában még nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy teljes pompájában visszaadja a 2000-es évek elején elveszett hazai önjáró tüzérségi képességet, de már folyamatban van a gondolkodás újabb, más típusú önjáró tüzérségi eszközök beszerzéséről. De miért is olyan jó a PzH 2000-es? Nézzük.

Érkeznek a Panzerhaubitzék A magyar Panzerhaubitze 2000-esek referenciapéldánya, idén januárban. Fotó: Védelmi Fejlesztési Titkárság/Zord Gábor László Január végén átvette a Magyar Honvédség az első Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarack referenciapéldányát, tegnap este pedig megkezdődött a legyártott önjáró tarackok leszállítása a tatai MH 25. Klapka György...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés