Előfizetői tartalom

Megkapta Magyarország a világ egyik legjobb fegyverét, de ez még csak a kezdet

Huszák Dániel
Elkezdtek megérkezni Magyarországra a Magyar Honvédség új Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackjai. Túlzás nélkül ezzel a világ egyik legjobb önjáró tüzérségi rendszerét kapják meg a magyar katonák, az északkeleti határ túloldalán éppen ódákat zengenek az ukrán katonák az eszköz képességeiről, amely úgy tűnik, valóban lényegesen jobb a szovjet / orosz, de még a legtöbb nyugati tüzérségi rendszernél is. Persze 24 darab Panzerhaubitze önmagában még nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy teljes pompájában visszaadja a 2000-es évek elején elveszett hazai önjáró tüzérségi képességet, de már folyamatban van a gondolkodás újabb, más típusú önjáró tüzérségi eszközök beszerzéséről. De miért is olyan jó a PzH 2000-es? Nézzük.

Érkeznek a Panzerhaubitzék A magyar Panzerhaubitze 2000-esek referenciapéldánya, idén januárban. Fotó: Védelmi Fejlesztési Titkárság/Zord Gábor László Január végén átvette a Magyar Honvédség az első Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarack referenciapéldányát, tegnap este pedig megkezdődött a legyártott önjáró tarackok leszállítása a tatai MH 25. Klapka György...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái