Előfizetői tartalom

Sokan félnek Putyin haragjától, de van három dolog, amit nem tehet meg büntetlenül

Portfolio
Oroszország New York-i ENSZ-képviseletének június fogadásán több tucat ENSZ-nagykövet vett részt Afrikából, a Közel-Keletről, Latin-Amerikából és Ázsiából. Ez az esemény is megmutatta, mennyire nehéz feladat valójában Oroszország diplomáciai elszigetelése és milyen sok ország tart attól, hogy nyíltan szembeszegüljön Vlagyimir Putyin akaratával. A vörös vonalakat ugyanakkor az orosz elnök sem lépheti át következmények nélkül, van három esemény, amely gyorsan egységbe kovácsolhatja az ENSZ tagjait.- írta meg a Reuters.

A nagykövetek tömege jól illusztrálta, hogy a nyugati diplomatáknak milyen nehézségekkel kell szembenézniük, amikor megpróbálják fenntartani az Oroszország diplomáciai elszigetelésére irányuló nemzetközi elszántságot az Ukrajna megtámadása miatt elhangzott ENSZ-felhívások kezdeti sikerhulláma után. Az elhúzódó háború ugyanis kikezdte a kezdeti összhangot az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái