Előfizetői tartalom

Tömegesen menekülnek a zsidók Oroszországból, a főrabbi szerint valami nagyon nincs rendben

Kerekes Miklós
Mióta megindult Oroszország Ukrajna elleni inváziója, tömegesen kezdtek el menekülni a zsidók Oroszország területéről, annak ellenére, hogy nincsenek jelentős harci cselekmények az országban és a lakosság egyelőre minimálisan érzi csak a háború súlyát. Elhagyta az országot többek közt Pinchas Goldschmidt is, Moszkva főrabbija, aki Magyarországon keresztül távozott. Egyelőre a zsidó közösséget célzó, diszkriminatív intézkedéseknek nincs nyoma Oroszországban, viszont a politikai nyomásgyakorlás egyre nagyobb, ami jól látszik Goldschmidt távozása mellett a Zsidó Ügynökséggel szembeni intézkedéseken is.

Oroszország Ukrajna ellen indított inváziójának kezdete óta tömegesen vándorolnak külföldre az oroszországi zsidó közösség tagjai: nyolcból egy oroszországi zsidó már elhagyta az országot. A Zsidó Ügynökség becslése szerint, amely segít a zsidóknak a világ minden tájáról Izraelbe költözni, március óta 165 ezer oroszországi zsidóból 20 500-an távoztak Izraelbe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái