Előfizetői tartalom

Elég egy zseniális taktikai húzás, és olyan csata jöhet Ukrajnában, amely eldönti a háború menetét

Az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta mindkét fél gyakran hangoztatja azt, hogy már csak „egy, döntő csata” van hátra ahhoz, hogy egyik vagy másik fél döntő győzelmet arasson, egészen idáig azonban nem volt egy olyan ütközet sem, amely olyan megsemmisítő vereséget mért volna egyik vagy másik félre, hogy az végül valóban eldöntse a háború menetét. Most úgy néz ki, az ukránok jelentős mennyiségű erőforrást tesznek bele az első komolyabb ellentámadásba a háború kezdete óta, amely, ha jól sakkozik az ukrán-amerikai hadvezetés, Herszon visszafoglalásával akár súlyos arcvesztést is hozhat, akár magának Vlagyimir Putyinnak is. Viszont, ha az oroszok összeroppantják az ukrán ellentámadást és képesek lesznek a momentumot fenntartva tovább menni Mikolaiv felé, ez az ukrán haderőre nézve jelenthet döntő vereséget.

Megindult az ukrán ellentámadás, de nincs még áttörő siker Pár napja átfogó ukrán offenzíva indult Herszon térségében: az ukrán fegyveres erők legalább három irányból próbálnak közelíteni a megyeszékhely felé, Nova Kahokvától északra jelentősebb áttörést is sikerült megvalósítaniuk. Kapcsolódó cikkünk 2022. 08. 30. Megindult az ukrán ellentámadás, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés