Előfizetői tartalom

Ez kemény menet lesz: olyan sztrájkhullám söpörhet végig, hogy beleremeghet Európa egyik legerősebb gazdasága

Portfolio
A brit üzleti és energiaügyi minisztérium épületében dolgozó alkalmazottak ugyanazon a napon kezdenek sztrájkba, amikor az ország új miniszterelnökét kinevezik a jövő héten - közölte a közszolgálati szakszervezet csütörtökön a Reuters beszámolója szerint. Nagy-Britanniában a vasúti dolgozók, az egészségügyi dolgozók és a jogi szakemberek sztrájkolnak vagy terveznek sztrájkot jobb bérezésért és feltételekért. A brit miniszterelnöki posztra esélyes Liz Truss kijelentette, hogy "kemény és határozott intézkedéseket" hozna a szakszervezetek sztrájkjainak korlátozására.

Sztrájkra készülhet a leendő kormányfő A takarítók, biztonsági őrök, recepciósok, postai dolgozók és mások az Üzleti, Energiaügyi és Ipari Stratégiai Minisztériumban (BEIS) szeptember 5-én és 6-án sztrájkba lépnek az egészségügyi, biztonsági és egyéb jogosultságok miatt. A Közszolgálati és Kereskedelmi Szolgáltatók Szakszervezete (PCS) szerint az akció annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés