Előfizetői tartalom

Hamarosan ontani fogják a fegyvereket a magyar gyárak - Vajon mire készül ezzel a kormány?

Huszák Dániel
A 2010-es évek közepe-vége óta zajló magyar haderőfejlesztési program elengedhetetlen része a hazai hadiipar fejlesztése is, e célból már közel egy tucat gyárépítést, üzembővítést vagy K+F központ létrehozását jelentették be az illetékesek. A Magyarországon gyártott fegyverek nem csupán a Magyar Honvédség használatába mennek, hanem a beruházásokat koordináló kormánytisztségviselők azt is remélik, hogy hazánk a nemzetközi fegyverpiacra is felkerül majd, mint jelentős exportőr. Bár vannak, akik már azelőtt temetni kezdték a projektet, mielőtt az első magyar gyártmányú páncélos egyáltalán legördült volna a futószalagról, az igazság az, hogy a hadiipari termékek piacán elég erős konjunktúra várható, Magyarország pedig nem egymaga vág neki, hogy a semmiből „Made in Hungary” feliratú termékekkel, új szereplőként robbanjon be egy erősen telített piacra. Persze ettől függetlenül az üvegplatfont nem biztos, hogy könnyű lesz áttörni, de több tényező is segíti a magyar fegyverek exportesélyeit.

Sorra nyílnak a fegyvergyárak Lynx IFV Zalaegerszegen. A páncélozott harcjármű várhatóan a magyar hadiipari export egyik húzóterméke lesz. Fotó: MTI Fotó/Varga György Az elmúlt évek egyik nagy hadiipari sztorija volt, hogy páncélos harcjárműveket gyártó üzem jön létre Zalaegerszegen, ahol a Rheinmetall első körben Lynx gyalogsági harcjárműveket fog gyártani, részben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái