Előfizetői tartalom

Minek köszönheti győzelmét Liz Truss? És mihez kezd most az miniszterelnökként?

Portfolio
Liz Truss Nagy-Britannia új miniszterelnöke, akiről elmondható, hogy alkalmazkodóképessége voltaképpen páratlan. Mindhárom hivatali elődje, David Cameron, Theresa May és Boris Johnson kormányában is dolgozott. Utolsó körös ellenfelénél, Rishi Sunak volt pénzügyminiszternél jobban mérte fel a konzervatív pár erőviszonyait, így 57,4%-os győzelmet aratott - többek között erről is beszélt a Portfolio Checklist keddi adásában Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője.

Liz Truss nem a legkönnyebb időszakban került a miniszterelnöki székbe. Az elszabaduló infláció és energiaárak Nagy-Britanniában is jelen vannak, az ukrajnai háború jelenleg is zajlik, a skót függetlenség kérdése messze nem került le a napirendről, és több szektorban is sztrájkok készülődnek. Ezzel a problémacsomaggal kell megkezdenie kormányzását Liz Trussnak – egyebek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés