Előfizetői tartalom

Bemondták a szakértők: ezeket a fegyvereket kaphatják meg az oroszok Kim Dzsonguntól

Portfolio
Több nyugati elemző és hírszerző is beszámolt arról, hogy Oroszország állítólag Észak-Koreából vásárolna fegyvereket, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen fegyverek szállítása kerülhetett szóba a két fél közötti tárgyalásokon. Eleve kérdés az is, hogy Oroszország miért vásárolna Phenjantól fegyvereket, miközben állítólag óriási készleteik vannak pont olyan fegyverekből, melyekkel az ázsiai ország is szolgálhatna nekik. A Reuters elemzése szakértők bevonásával ezekre a kérdésekre igyekezett választ találni.

A Fehér Ház pár napja azt közölte, hogy Moszkva több millió tüzérségi lövedéket és rakétát vásárolhat Észak-Koreától, Oroszország ENSZ-nagykövete azonban hivatalos csatornákon keresztül gyorsan cáfolta ezt az értesülést. A hivatalos tagadó nyilatkozatok ellenére ellenére könnyen lehet, hogy a háttérben végül tényleg lesz valamilyen deal, amit sem Moszkva, sem Phenjan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái