Előfizetői tartalom

Repedezik Putyin birodalma? – Ismét fegyverrel ugrott egymásnak két volt szovjet tagköztársaság

Kiss Csaba
Hétfő éjjel kiújultak a harcok Azerbajdzsán és Örményország között, annak ellenére, hogy a 2020 őszi második hegyi-karabahi háborút követően fegyverszünetet kötöttek a felek, majd idén tavasszal és nyáron finom puhatolózás is elindult közöttük. A mostani összecsapások azonban arra utalnak, hogy nem a rendezés irányába tart a konfliktus, a kiújulás mögött pedig részben az állhat, hogy az elmúlt napok sikeres ukrán ellentámadása meggyengítette Oroszország pozícióját, amely 2020-ban tető alá hozta a fegyverszünetet a felek között, és amely békefenntartóival garantálja annak betartását.

Összecsapások Örményország és Azerbajdzsán között Hétfő éjjel összecsapások törtek ki Azerbajdzsán és Örményország között, mindkét oldal veszteségekről számolt be. Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kedd délelőtt a parlament előtt tartott beszédében arról számolt be, hogy 49 örmény katona vesztette életét a harcokban. Azerbajdzsán szintén emberveszteségekről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái