Előfizetői tartalom

Washington: Moszkva 2014 óta 300 millió dollárt költött külföldi befolyásszerzésre

MTI
Oroszország 2014 óta mintegy 300 millió dollárt (117 milliárd forintot) költött külföldi befolyásszerzésre több mint kéttucat államban, a moszkvai vezetéssel szimpatizáló pártoknak, tisztségviselőknek és politikusoknak juttatva pénzt - közölte kedden amerikai külügyminisztérium egyik magasrangú tisztségviselője hírszerzési jelentésekre hivatkozva.

Az amerikai kormány feloldotta az Oroszország titkos, politikai befolyásolásra szánt fizetéseiről szóló jelentésekben foglalt egyes információk titkosítását és megosztotta azt más államokkal - mondta a névtelenséget kérő illetékes telefonon nyilatkozva újságíróknak. A tisztségviselő ugyanakkor nem tárta fel, hogy Oroszország becslések szerint mennyit költött Ukrajnában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés