Előfizetői tartalom

Az egész világot meglepte Ukrajna elsöprő győzelme Harkiv megyében – De mi jön ezután?

Talán nem túlzás azt mondani, hogy még a kijevi vezetést és Ukrajna támogatóit is meglepte az, hogy az ukrán fegyveres erők milyen elsöprő és gyors győzelmet arattak Harkiv megyében: amellett, hogy visszafoglalták Izjum várost, északon egészen a határig tolták vissza az oroszokat. Ezzel azonban a háborúnak egyáltalán nincs vége, most mindenki azt találgatja, hogy meddig tart majd az ukránok lendülete, illetve, hogy mit reagál majd az orosz hadvezetés az igencsak kellemetlen kudarcra. Nézzük, melyek a lehetséges forgatókönyvek.

Meddig tart még az ukrán lendület? Ukrajna több ezer négyzetkilométernyi területet és 50 települést foglalt vissza az ország északkeleti részében, elsősorban Harkiv megyében pár nap alatt, ezzel lényegesen nagyobb területet (vissza-)szerezve, mint amit az orosz haderő az elmúlt hónapokban meg tudott hódítani. A timelapse of the Ukrainian offensive in Kharkiv Oblast so far.(Approximate...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés