FONTOS Idén megindulnak külföldre a magyarok
 
Előfizetői tartalom

Az egész világot meglepte Ukrajna elsöprő győzelme Harkiv megyében – De mi jön ezután?

Huszák Dániel
Talán nem túlzás azt mondani, hogy még a kijevi vezetést és Ukrajna támogatóit is meglepte az, hogy az ukrán fegyveres erők milyen elsöprő és gyors győzelmet arattak Harkiv megyében: amellett, hogy visszafoglalták Izjum várost, északon egészen a határig tolták vissza az oroszokat. Ezzel azonban a háborúnak egyáltalán nincs vége, most mindenki azt találgatja, hogy meddig tart majd az ukránok lendülete, illetve, hogy mit reagál majd az orosz hadvezetés az igencsak kellemetlen kudarcra. Nézzük, melyek a lehetséges forgatókönyvek.

Meddig tart még az ukrán lendület? Ukrajna több ezer négyzetkilométernyi területet és 50 települést foglalt vissza az ország északkeleti részében, elsősorban Harkiv megyében pár nap alatt, ezzel lényegesen nagyobb területet (vissza-)szerezve, mint amit az orosz haderő az elmúlt hónapokban meg tudott hódítani. A timelapse of the Ukrainian offensive in Kharkiv Oblast so far.(Approximate...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái