Előfizetői tartalom

Kimondta az Európai Parlament: Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának

Portfolio
|
MTI
Elsöprő többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő azon jelentését, amely kimondja, hogy Magyarország nem tekinthető teljes értékű demokráciának. A jelentés elfogadásával az EP a Bizottságra és a Tanácsra is nyomást kíván gyakorolni, hogy lépjen fel határozottabban a Magyarországon zajló tendenciákkal szemben.

Az EP 433 igen, 123 nem, és 28 tartózkodás mellett fogadta el a jelentést. Az EP plenáris ülésén tegnap rendeztek vitát „Az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata”, ahol Didier Reynders az Unió igazságügyért felelős biztosa azt mondta, hogy a brüsszeli testület az EP által felvetett aggályok legtöbbjével egyetért.    ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés